Info school

De Driesprong is gebouwd in 1863. Het is een kleine school en staat in de kern van het dorpje Eesveen. De school heeft een eigentijdse, opgeruimde, frisse en kleurige uitstraling. We zijn klein en hebben veel persoonlijke aandacht voor alle kinderen.

Visie- waar staan wij voor
Wij zijn een erkende Jenaplanschool. We zijn aangesloten bij de Nederlandse Jenaplan Vereniging (NJPV).
In 2009 heeft de Nederlandse Jenanplanvereniging twaalf 'kernkwaliteiten Jenaplan' vastgesteld, waarmee jenaplanscholen zich verder ontwikkelen.
(website: Nederlandse Jenaplanvereniging)

Missie van de school
Wij willen een sterke jenaplanschool zijn voor de kinderen in en buiten Eesveen.

Early Bird.
Wij zijn een Early Bird school. We geven Engels aan alle groepen (1 t/m 8). Via het digibord, spelletjes, mooie boeken, liedjes en versjes, kringgesprekken en onze thema's, kunnen wij voor een aangepast programma voor alle groepen zorgen.  We zijn aangesloten bij kenniscentrum Early Bird. Zij geven adviezen en controleren het niveau van het Engels op onze school. Als u meer wilt weten, kunt u hun website bezoeken. Wij hebben in juni 2014 een visitatie van Early Bird gekregen en zijn toen door hen goedgekeurd en het keurmerk ontvangen. Wij waren daarmee de √©√©rste school van het Noorden met 3 verdiende sterren.